catalogus

Woordenschat module 2: Woordenschatonderwijs (PO)

Een mens zonder taal is als een vogel zonder vleugels. Zonder woordkennis is er geen gesprek mogelijk en geen tekst leesbaar. Zonder woorden is er geen onderwijs, geen communicatie, geen instructie, geen uitleg, geen opdrachten, geen les en nooit een antwoord op je vragen. Werken aan woordenschat is werken aan een goede communicatie en aan goed onderwijs!

Deze tweede module uit de serie 'woordenschat' wordt gegeven door: Talitha Canrinus (onderwijskundige/taalspecialist). De serie bestaat uit: 1. Woordenschatverwerving, 2. Woordenschatonderwijs, 3. Woordenschat en begrijpend lezen, 4. Woordenschatroutines en 5. Grafische modellen.

Module 2 Woordenschatonderwijs

Welke woorden leer je kinderen aan? Wanneer en hoe kun je deze woorden onderwijzen? Tijdens deze bijeenkomst van 2 uur nemen we op een interactieve manier een aantal krachtige adviezen voor goed woordenschatonderwijs door. Na afloop ontvang je een inspiratiekaart woordenschatonderwijs.


LOCATIE & TIJD

Datum: donderdag 6 februari 2020

Tijd: 19:00 - 21:00 uur

Locatie: PCBS De Fontein, De Oude Wereld 52, 2408 JV Alphen aan den Rijn


DOELGROEP

Leerkrachten/onderwijsassistenten en een ieder ander die met leerlingen uit groep 1 t/m 8 werkt (zowel werkzaam binnen als buiten SCOPE) en de woordenschat van kinderen wil vergroten.


VOORKENNIS

Je hebt basiskennis over woordenschatverwerving. Je kunt hiervoor module 1 Woordenschatverwerving volgen.


BENODIGDHEDEN

  • een telefoon of tablet met de app mentimeter


KOSTEN

20 Euro per deelnemer per module (SCOPE betaalt dit voor haar eigen medewerkers).

De factuur wordt ongeveer in de week voor aanvang naar het opgegeven mailadres gestuurd. Tot die tijd kan er kosteloos geannuleerd worden. Daarna mag je je kaartje zonder problemen aan een ander binnen dezelfde organisatie geven. Stuur dan wel een berichtje naar are@scopescholen.nl met de gegevens (naam, geboortedatum en mailadres) van de vervangende deelnemer. Dan krijgt hij/zij later een certificaat van deelname met de juiste gegevens toegestuurd.

INSCHRIJVEN

Via het onderstaande formulier kun je je inschrijven.