catalogus

Woordenschat module 3: Woordenschat en begrijpend lezen (PO)

Een mens zonder taal is als een vogel zonder vleugels. Zonder woordkennis is er geen gesprek mogelijk en geen tekst leesbaar. Zonder woorden is er geen onderwijs, geen communicatie, geen instructie, geen uitleg, geen opdrachten, geen les en nooit een antwoord op je vragen. Werken aan woordenschat is werken aan een goede communicatie en aan goed onderwijs!

Deze derde module uit de serie 'woordenschat' wordt gegeven door: Talitha Canrinus (onderwijskundige/taalspecialist). De serie bestaat uit: 1. Woordenschatverwerving, 2. Woordenschatonderwijs, 3. Woordenschat en begrijpend lezen, 4. Woordenschatroutines en 5. Grafische modellen.

MODULE 3: WOORDENSCHAT EN BEGRIJPEND LEZEN

Welke fundamenten zijn belangrijk voor begrijpend lezen? Hoe zit het met woordenschat en begrijpend lezen?

Na afloop van deze bijeenkomst van 1,5 uur weet jij hoe je voor, tijdens en na het lezen impliciete en expliciete aandacht kunt hebben voor woordenschat en wat de rol van de kinderen hierbij is.


LOCATIE & TIJD

Data: dinsdag 19 november 2019 of donderdag 12 maart 2020

Tijd: 16:00 - 17:30 uur

Locatie: PCBS De Fontein, De Oude Wereld 52, 2408 JV Alphen aan den Rijn


DOELGROEP

Leerkrachten/onderwijsassistenten en een ieder ander die met leerlingen uit groep 1 t/m 8 werkt (zowel werkzaam binnen als buiten SCOPE) en de woordenschat van kinderen wil vergroten.


VOORKENNIS

Je hebt basiskennis over woordenschatverwerving, hiervoor kun je module 1 woordenschatverwerving volgen. Tevens kun je woorden onderbrengen in de verschillende woordgroepen ↗. Hiervoor kun je module 2 Woordenschatonderwijs volgen.BENODIGDHEDEN

  • een telefoon of tablet met de app mentimeter


KOSTEN

20 Euro per deelnemer per module (SCOPE betaalt dit voor haar eigen medewerkers).

De factuur wordt ongeveer in de week voor aanvang naar het opgegeven mailadres gestuurd. Tot die tijd kan er kosteloos geannuleerd worden. Daarna mag je je kaartje zonder problemen aan een ander binnen dezelfde organisatie geven. Stuur dan wel een berichtje naar are@scopescholen.nl met de gegevens (naam, geboortedatum en mailadres) van de vervangende deelnemer. Dan krijgt hij/zij later een certificaat van deelname met de juiste gegevens toegestuurd.

INSCHRIJVEN

Via het onderstaande formulier kun je je inschrijven.