catalogus

Woordenschat module 4: Woordenschatroutines (PO)

Een mens zonder taal is als een vogel zonder vleugels. Zonder woordkennis is er geen gesprek mogelijk en geen tekst leesbaar. Zonder woorden is er geen onderwijs, geen communicatie, geen instructie, geen uitleg, geen opdrachten, geen les en nooit een antwoord op je vragen. Werken aan woordenschat is werken aan een goede communicatie en aan goed onderwijs!

Deze vierde module uit de serie 'woordenschat' wordt gegeven door: Talitha Canrinus (onderwijskundige/taalspecialist). De serie bestaat uit: 1. Woordenschatverwerving, 2. Woordenschatonderwijs, 3. Woordenschat en begrijpend lezen, 4. Woordenschatroutines en 5. Grafische modellen.

MODULE 4: WOORDENSCHATROUTINES

In 1,5 uur ga je praktisch aan de slag met allerlei verschillende routines en coöperatieve werkvormen die je in groep 1 t/m 8 kunt inzetten om te werken aan de woordenschatontwikkeling van kinderen. Na afloop ontvang je een set woordenschatroutines om direct in de praktijk te gebruiken.


LOCATIE & TIJD

Data: dinsdag 7 januari 2020 of donderdag 2 april 2020

Tijd: 16:00 - 17:30 uur

Locatie: PCBS De Fontein, De Oude Wereld 52, 2408 JV Alphen aan den Rijn


DOELGROEP

Leerkrachten/onderwijsassistenten en een ieder ander die met leerlingen uit groep 1 t/m 8 werkt (zowel werkzaam binnen als buiten SCOPE) en de woordenschat van kinderen wil vergroten.


VOORKENNIS

Je hebt basiskennis over woordenschatverwerving en woordenschatonderwijs. Hiervoor kun je module 1 woordenschatverwerving en module 2 Woordenschatonderwijs volgen.


BENODIGDHEDEN

  • een telefoon of tablet met de app mentimeter


KOSTEN

20 Euro per deelnemer per module (SCOPE betaalt dit voor haar eigen medewerkers).

De factuur wordt ongeveer in de week voor aanvang naar het opgegeven mailadres gestuurd. Tot die tijd kan er kosteloos geannuleerd worden. Daarna mag je je kaartje zonder problemen aan een ander binnen dezelfde organisatie geven. Stuur dan wel een berichtje naar are@scopescholen.nl met de gegevens (naam, geboortedatum en mailadres) van de vervangende deelnemer. Dan krijgt hij/zij later een certificaat van deelname met de juiste gegevens toegestuurd.

INSCHRIJVEN

Via het onderstaande formulier kun je je inschrijven.