Beheer je wachtwoorden met Bitwarden (PO, VO en diensten)

Op aanvraag of zelfstandig met de materialen op deze pagina

Dat je veilige en unieke wachtwoorden moet gebruiken dat weten de meeste mensen wel, maar hoe je dat praktisch doet is vaak nog het lastigst.

Een wachtwoordmanager is een digitale kluis waar al jouw wachtwoorden en gebruikersnamen veilig worden bewaard. Die kluis is vervolgens te openen in je webbrowser of via een mobiele app op je telefoon/iPad. Je hoeft daardoor nog maar één sterk wachtwoord te onthouden. Op die manier heb je altijd je verschillende wachtwoorden bij de hand en hoef je die niet ergens in een schriftje op te schrijven. En je hoeft, om het te kunnen onthouden, niet overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Dat is namelijk ontzettend gevaarlijk. Daarnaast worden de wachtwoorden gesynchroniseerd over de verschillende devices. Dus je hebt altijd je de laatste wachtwoorden bij de hand. En ook handig is dat je ze eenvoudig kan invullen als je op een pagina zit waar je een wachtwoord nodig hebt.

GEBRUIK JE AL EEN WACHTWOORDMANAGER?

Dan ben je goed bezig en hoef je niet over te stappen. Een wachtwoordmanager waar we zeer goede ervaringen mee hebben is Bitwarden. Op de iPads en Macbooks van de docenten hebben we de app Bitwarden geïnstalleerd. Voor de Windows-laptop kan je de app installeren vanuit de "SCOPE software-store". Vanzelfsprekend is er een handleiding beschikbaar voor de app. Echt een aanrader om te gebruiken! Heb je wat hulp nodig als eerste zetje? Geef ons even een berichtje dan helpen we je mee.

GEBRUIK JE NOG STEEDS PAPIERTJES?

Dan is het echt NU tijd om daar mee te stoppen! 

Voor vragen of hulp kan je de afdeling systeembeheer een ticket sturen  of je vraag sturen naar academie@scopescholen.nl.  Als er veel animo is, dan organiseren we een training 'Beginnnen met Bitwarden'.

Je kunt ook gebruikmaken van de onderstaande hulpbronnen.

HULP BIJ HET GEBRUIK VAN BITWARDEN