webportaal

TRAININGS- & SCHOLINGSAANBOD

Welkom op het scholingsportaal van de SCOPE academie

In de catalogus vind je het gehele aanbod (op dit moment ruim 13 bijeenkomsten) dat beschikbaar is via de SCOPE academie. Op de openingspagina vind je het aanbod dat het laatst is toegevoegd of dat wij speciaal onder de aandacht willen brengen.

Vorig jaar nodigde wij alleen degene uit die vanaf augustus nieuw in dienst hadden en dit ja

Startbijeenkomst nieuw benoemde medewerkers (PO & VO)

Voor alle nieuw benoemde werknemers uit het PO & VO organiseert de SCOPE academie een startbijeenkomst met een verzorgde maaltijd en en een informele afsluiting met een kop koffie en/of thee.

Lees meer ...


Een anderstalige leerling in mijn klas, wat nu? (PO)

Jij bent niet de enige en de eerste met deze vraag! Gelukkig zijn er collega's die al eerder tegen deze vraag zijn aangelopen en ondertussen al veel ervaring hebben opgedaan. Dit willen ze graag met jouw delen en 'het wiel opnieuw uitvinden' is dus niet nodig!.

Lees meer ...


Studiedag duurzame aanpak leesproblemen en dyslexie (PO)

Als school wil je het beste uit je leerlingen halen. Ook op het gebied van lezen en spelling, maar dat gaat niet altijd 'vanzelf' en even eenvoudig. Hoe geef je goed lees- en spellingonderwijs, hoe signaleer je vroegtijdig problemen op deze gebieden en hoe bied je extra hulp?

Lees meer ...


Training 'Oudergesprekken' (PO & VO)

Voor alle startende én belangstellende docenten uit het PO & VO organiseren wij een zeer leerzame trainingsbijeenkomst 'oudergesprekken'. Deze training wordt - net als voorgaande jaren - verzorgd door onze zeer gewaardeerde trainingspartner Bardo.

Lees meer ...


Woordenschat module 1 t/m 5 beschikbaar (PO)

Deze serie 'woordenschat' wordt gegeven door Talitha Canrinus (onderwijskundige/taalspecialist). De onderwerpen van deze modules zijn:

  1. Woordenschatverwerving
  2. Woordenschatonderwijs
  3. Woordenschat en begrijpend lezen
  4. Woordenschatroutines
  5. Grafische modellen

Lees meer ...


Videotraining Prowise Presenter

In deze training leer je de basisfuncties Prowise Presenter -de digibordsoftware van Prowise - te gebruiken. Deze training is gemaakt door onze basisschooldocenten van het Mozaïek.

Lees meer ...


E-learning: Informatiebeveiliging & privacy (IBP)

Als professionals moeten we zorgvuldig en veilig met privacygevoelige informatie omgaan. In deze online Wikiwijs-training van SCOPE leer je de basisprincipes van IBP kennen en toepassen.

Lees meer ...