Welkom op het scholingsportaal van de SCOPE academie

In de CATALOGUS vind je het gehele aanbod dat beschikbaar is via de SCOPE academie. 

Studiemiddag: Grip op 'betrokkenheid' - Betrokkenheid als kwaliteitsindicator van passend onderwijs (PO)


Woensdag 24 mei 2023, 13.30 - 16.30 uur (gewijzigde datum en locatie)

Tijdens deze middag proberen we  - onder leiding van Suze Roelofs-Emonds - meer grip te krijgen op het fenomeen ‘betrokkenheid’. We zoeken naar de juiste begripsinvulling en reflecteren onze praktijk a.h.v. zeven betrokkenheidsverhogende factoren. We zoeken samen naar mogelijkheden om de betrokkenheid van leerlingen tijdens leeractiviteiten en binnen het schoolleven positief te beïnvloeden. Wat vraagt dat van de aanpak en wanneer is het ‘passend’? 

Lees meer ...

Inspiratieworkshop door 'De Betekenaar' (PO & VO)


Woensdag 31 mei 2023, 13.30 - 16.00 uur

Visueel werken is te leren, en daar helpt 'De Betekenaar' graag bij in een twee en een halfuur durende inspiratieworkshop. Dit wordt een 'korte' inspirerende sessie om kennis te maken met het tekenen als communicatietool. Natuurlijk wordt er gezorgd voor materiaal waarmee je kunt tekenen. De sessie is ook geschikt voor mensen die al hele lange tijd niet getekend hebben of denken dat ze niks van gaan bakken. Geen nood, want echt iedereen kan tekenen, jij ook!

Lees meer ...

Gratis proefcursussen e-learning van E-WISE? 

Maak gratis kennis met de e-learning van E-WISE. Je kunt bij E-WISE een gratis proefaccount aanvragen als docent/OOP'er/schoolleider en aantal geselecteerde cursussen volgen. 

Wil je na de proefperiode een abonnement vanuit je persoonlijke scholingsbudget? Via de SCOPE academie krijg je in ieder geval 25% KORTING op het basistarief. 48 Scope-collega's gingen je voor.

Lees meer ...

Videotraining Prowise Presenter

In deze training leer je de basisfuncties Prowise Presenter -de digibordsoftware van Prowise - te gebruiken. Deze training is gemaakt door onze basisschooldocenten van het Mozaïek.

Lees meer ...

E-learning: Informatiebeveiliging & privacy (IBP)

Als professionals moeten we zorgvuldig en veilig met privacygevoelige informatie omgaan. In deze online Wikiwijs-training van SCOPE leer je de basisprincipes van IBP kennen en toepassen. 

Lees meer ...


Inloggen op de E-WISE e-learning

Voorlichtingsbijeenkomst FUWA (functiewaardering)

Het College van Bestuur heeft geconstateerd dat de OOP functies in het functiebouwwerk van SCOPE Voortgezet Onderwijs geactualiseerd moet worden en heeft de dienst Personeel deze opdracht gegeven. Kees Jansen en Angèle Knoben, beiden jurist en functiewaarderingsspecialist van Verus zullen ons hierbij ondersteunen.  De bijeenkomst is opgenomen en te terug te kijken via: intranet.scopescholen.nl/actualisering-functiebeschrijvingen-vo/

Mentaal fit met Mirro

Als SCOPE-medewerker kun je gratis aan de slag met mirro eHealth, een preventieve e-learning bij mentale uitdagingen.  Op ONS INTRANET ↗ kun je meer informatie vinden en een gratis account aanmaken.

Misschien denk je ‘Ik heb helemaal geen echte problemen’,  dus mirro is niets voor mij. Gelukkig hoef je niet aan de grond te zitten om verder te komen. Bij de 23 modules van mirro zitten vast één of meer modules die aansluiten bij jouw levensfase. Misschien heb je net gezinsuitbreiding gehad, heeft je partner zijn baan verloren, loopt je relatie niet zo lekker of ben je mantelzorger voor een familielid. Stuk voor stuk ingrijpende situaties die veel van je vragen. De online zelfhulpmodules van mirro kunnen je helpen om sterker eruit te komen. Goed voor jezelf zorgen is is immers een voorwaarde om de zorg voor anderen, dus ook de leerlingen op school, vol te kunnen houden.


Een gebruiker: "De module 'Je smartphone de baas!' heeft mij nog meer inzicht gegeven in mijn smartphonegebruik. Met handige technische tips en inzicht in wat de triggers met mij doen, heb ik nog beter mijn telefoongebruik weten te temmen."


Wij hopen dat de anonieme online hulp van mirro een bijdrage kan leveren aan de algehele gezondheid!  Naar mirro eHealth op SCOPE-intranet

Handelingsgerichte diagnostiek in het onderwijs (PO)

Uitgesteld tot later in dit schooljaar of tot het schooljaar 22-23

Met elkaar nemen we het boek Handelingsgerichte diagnostiek (HGD) in het onderwijs van Noëlle Pameijer en Tanja van Beukeringen door. Op basis van gelijkwaardigheid en met gedeeld eigenaarschap gaan we in gesprek over de theorie en maken we een vertaling naar onze dagelijkse praktijk. Er zijn drie bijeenkomsten, elke keer bereiden één of twee collega's de bijeenkomst voor. Ter voorbereiding leest iedereen de bijbehorende hoofdstukken van tevoren door. 

Lees meer ...

Online training TouchTV

Leer in negen stappen je TouchTV (nieuw model) kennen en gebruiken. Met dank aan Martijn van Westen hebben we deze instructie voor iedereen binnen SCOPE beschikbaar kunnen maken. Start direct de training ↗  De training voor de eerste versie TouchTV vind je in ons Youtube-kanaal


Lees meer ...

EXTERN AANBOD

VIVES NEXT

”Hét digitale onderwijsinnovatie & ICT kennisevenement voor het onderwijs”

Twee dagen vol waardevolle kennissessies door onderwijsexperts in een volwaardige digitale evenementenomgeving.

Deze evenementenomgeving is inclusief beursvloer met de belangrijkste onderwijspartijen, live video-roulette waar je andere docenten kan ontmoeten en ervaringen kan uitwisselen, natuurlijk de beste, meest informatieve onderwijssessies en nog veel meer!

Lees meer hierover

MEDILEX Onderwijs Livesessies

Via de onderstaande link ga je naar alle 11 Onderwijs Live Sessies...