Welkom op het scholingsportaal van de SCOPE academie

In de CATALOGUS vind je het gehele aanbod dat beschikbaar is via de SCOPE academie. COVID-19 blijft roet in het eten gooien. Bijeenkomsten die online gegeven kunnen worden houden we online, andere bijeenkomsten houden we op aangepaste wijze of stellen we uit. Op de openingspagina vind je het aanbod dat het laatst is toegevoegd of dat wij speciaal onder de aandacht willen brengen.

Gratis webinar Lessen uit de lockdown - prof. John Hattie

Op 9 december kon je de webinar 'Lessen uit de lockdown' van professor John Hattie volgen. In dit webinar bespreekt hij welke bewijzen het thuisonderwijs heeft geleverd voor wat effectief is in onderwijs. Heb je dit gemist, dan kun je deze alsnog bekijken.

Laat je prikkelen en benut zijn inzichten om jouw impact op het leren van je leerlingen te vergroten.


Zo zit dat met jouw pensioen! (PO & VO) - Online via MS Teams

Datum & tijd: diverse data in februari 2022, 16.15 - 17.45 uur

Onze samenleving verandert voortdurend en jouw pensioen verandert mee. Veranderingen in AOW-leeftijden, opbouw van ABP pensioen en keuzemogelijkheden wanneer je met pensioen gaat, maken pensioen vaak tot een lastig onderwerp. Voor veel mensen lijkt pensioen nog ver weg, voor anderen komt het steeds dichterbij.

Lees meer ...


Mentaal fit met Mirro

Vanaf 1 mei kun je - als SCOPE-medewerker - gratis aan de slag met mirro eHealth, een preventieve e-learning bij mentale uitdagingen. Op ONS INTRANET ↗ kun je meer informatie vinden en een gratis account aanmaken.

Misschien denk je ‘Ik heb helemaal geen echte problemen’, dus mirro is niets voor mij. Gelukkig hoef je niet aan de grond te zitten om verder te komen. Bij de 22 modules van mirro zitten vast één of meer modules die aansluiten bij jouw levensfase. Misschien heb je net gezinsuitbreiding gehad, heeft je partner zijn baan verloren, loopt je relatie niet zo lekker of ben je mantelzorger voor een familielid. Stuk voor stuk ingrijpende situaties die veel van je vragen. De online zelfhulpmodules van mirro kunnen je helpen om sterker eruit te komen. Goed voor jezelf zorgen is is immers een voorwaarde om de zorg voor anderen, dus ook de leerlingen op school, vol te kunnen houden.


Een gebruiker: "De module 'Je smartphone de baas!' heeft mij nog meer inzicht gegeven in mijn smartphonegebruik. Met handige technische tips en inzicht in wat de triggers met mij doen, heb ik nog beter mijn telefoongebruik weten te temmen."


Wij hopen dat de anonieme online hulp van mirro een bijdrage kan leveren aan de algehele gezondheid! Naar mirro eHealth op SCOPE-intranet


Handelingsgerichte diagnostiek in het onderwijs (PO)

Data & tijd: Data en tijd: Data en tijd: uitgesteld tot later in dit schooljaar of tot het schooljaar 22-23

Met elkaar nemen we het boek Handelingsgerichte diagnostiek (HGD) in het onderwijs van Noëlle Pameijer en Tanja van Beukeringen door. Op basis van gelijkwaardigheid en met gedeeld eigenaarschap gaan we in gesprek over de theorie en maken we een vertaling naar onze dagelijkse praktijk. Er zijn drie bijeenkomsten, elke keer bereiden één of twee collega's de bijeenkomst voor. Ter voorbereiding leest iedereen de bijbehorende hoofdstukken van tevoren door.

Lees meer ...


Onderwijscafé (VO)

Datum en tijd: uitgesteld tot begin 2022

Onder het genot van een heerlijke kop koffie of thee van Smooth Coffee en later met een hapje en een drankje willen we gezamenlijk nadenken en spreken over de opbrengsten van de inventarisatie 'Een versterkte SCOPE academie in het VO' en verder te nemen stappen om tot een passend aanbod voor het VO te komen.

Lees meer ...


Online training TouchTV

Leer in negen stappen je TouchTV (nieuw model) kennen en gebruiken. Met dank aan Martijn van Westen hebben we deze instructie voor iedereen binnen SCOPE beschikbaar kunnen maken. Start direct de training ↗ De training voor de eerste versie TouchTV vind je in ons Youtube-kanaal


Lees meer ...


Een eerste digitale les - Pedro De Bruyckere

Expliciete Directe Instructie op afstand - Marcel Schmeier

Inloggen op de E-WISE e-learning

Aanjager van passend onderwijs

Ikwiluitdaging.nl is een initiatief van het Samenwerkingsverband PO Rijnstreek. Binnen dit samenwerkingsverband is comPACT (commissie Passend Onderwijs Cognitieve Talenten) de partij die ikwiluitdaging.nl wil inzetten als aanjager voor een nog beter en passender onderwijs-aanbod voor cognitief (hoog)begaafde leerlingen. Uiteraard in nauwe samenwerking met de scholen, leerkrachten, leerlingen en ouders.

Lees meer op Ikwiluitdaging.nl


Klik op de afbeelding om de pdf te downloaden.
Klik op de afbeelding om de pdf te downloaden.

Digitale didactiek én meer op Edualdo

Digitale didactiek zijn tools en apps die je kunt inzetten om het leren leuker te maken en daarmee te bevorderen. Bij digitale didactiek geldt dat het niet gaat om de inzet van de ict maar dat juist de differentiatie het verschil maakt voor de leerling en wat dit doet met de motivatie. Op Edualdo vind je vragen over o.a. leerlijnen, collega’s enthousiasmeren, programmeren, digitaal curriculum. Leer hier van je collega’s of stel zelf een vraag. Ook kun je op www.lesopafstand.nl terecht. Daar worden per sector tips, toepassingen en leermiddelen verzameld.

De poster die je hiernaast ziet staan is een voorbeeld dat te vinden is op één van de forums van Edualdo.

Edualdo is dé plek waar leraren, schoolleiders en teamleiders kennis en ervaring uitwisselen. Edualdo is een initiatief van Schoolinfo. Zonder account kun je de informatie raadplegen en met een gratis account kun je ook vragen stellen en reageren op andere vragen.


Lees meer over Edualdo


Gratis e-learning van E-WISE?

Zit je thuis en heb je tussendoor tijd over? Dit is een mooi moment om kennis te maken met e-learning. Je kunt bij E-WISE een gratis proefaccount aanvragen en vijf geselecteerde cursussen volgen.

Heb je een VO-abonnement, dan zijn deze cursussen in deze tijd een aanrader:

Lees meer ...


Videotraining Prowise Presenter

In deze training leer je de basisfuncties Prowise Presenter -de digibordsoftware van Prowise - te gebruiken. Deze training is gemaakt door onze basisschooldocenten van het Mozaïek.

Lees meer ...


E-learning: Informatiebeveiliging & privacy (IBP)

Als professionals moeten we zorgvuldig en veilig met privacygevoelige informatie omgaan. In deze online Wikiwijs-training van SCOPE leer je de basisprincipes van IBP kennen en toepassen.

Lees meer ...EXTERN AANBOD

VIVES NEXT

”Hét digitale onderwijsinnovatie & ICT kennisevenement voor het onderwijs”

Twee dagen vol waardevolle kennissessies door onderwijsexperts in een volwaardige digitale evenementenomgeving.

Deze evenementenomgeving is inclusief beursvloer met de belangrijkste onderwijspartijen, live video-roulette waar je andere docenten kan ontmoeten en ervaringen kan uitwisselen, natuurlijk de beste, meest informatieve onderwijssessies en nog veel meer!

Lees meer hierover


MEDILEX Onderwijs Livesessies

Via de onderstaande link ga je naar alle 11 Onderwijs Live Sessies...

PROWISE PRESENTER