webportaal

TRAININGS- & SCHOLINGSAANBOD

CATALOGUS

iPad basistraining (PO & VO)

Datum & tijd: Woensdag 4 september van 15:00 - 16:30 uur of 2 oktober 2019 van 15:30 - 17:00 uur

Ben je een beginnende iPad-gebruiker en kun je wel wat hulp gebruiken? Met deze training voor beginners helpen we je op weg met je iPad!

Lees meer ...


Startbijeenkomst nieuw benoemde medewerkers (PO & VO)

Datum & tijd: Donderdag 19 september 2019 van 17:00 – 20:00 uur

Voor alle nieuw benoemde werknemers uit het PO & VO organiseert de SCOPE academie een startbijeenkomst met een verzorgde maaltijd en en een informele afsluiting met een kop koffie en/of thee.

Lees meer ...


Woordenschat module 1: Woordenschatverwerving (PO)

Datum & tijd: Dinsdag 24 september 2019 of donderdag 9 januari 2020, 19:00 - 21:00 uur

In een interactieve bijeenkomst van twee uur leer je hoe de woordenschatverwerving van kinderen werkt, welke houding jij als onderwijsgevende hierbij kunt kiezen en wat jij kunt doen om hier een positieve invloed op te hebben. Na afloop ontvang je een placemat om als geheugensteuntje in je groep te gebruiken.

Lees meer ...


Studiedag duurzame aanpak leesproblemen en dyslexie (PO)

Datum & tijd: 1 oktober 2019, 8:00 - 16:15 uur

Als school wil je het beste uit je leerlingen halen. Ook op het gebied van lezen en spelling, maar dat gaat niet altijd 'vanzelf' en even eenvoudig. Hoe geef je goed lees- en spellingonderwijs, hoe signaleer je vroegtijdig problemen op deze gebieden en hoe bied je extra hulp? Deze vragen vormen de rode draad voor deze praktische studiedag.

Lees meer ...


Woordenschat module 2: Woordenschatonderwijs (PO)

Datum & tijd: Dinsdag 8 oktober 2019 of donderdag 6 februari 2020, 19:00 - 21:00 uur

Welke woorden leer je kinderen aan? Wanneer en hoe kun je deze woorden onderwijzen? Tijdens deze bijeenkomst van 2 uur nemen we op een interactieve manier een aantal krachtige adviezen voor goed woordenschatonderwijs door. Na afloop ontvang je een inspiratiekaart woordenschatonderwijs.

Lees meer ...


Bijeenkomst 1 - Versterkt taalaanbod (PO)

Datum & tijd: 10 oktober 2019, 10:30 - 12:00 uur

De bijeenkomst start een half uur gezamenlijk in het kader van versterkt taalaanbod, vervolgens gaan we één uur uiteen in drie verschillende groepen. In bijeenkomst 1 hebben we de volgende thematafels:

  • Komen tot een passend onderwijsaanbod in groep 1 t/m 8
  • Toetsen en observeren
  • Bouw!

Lees meer ...


Een anderstalige leerling in mijn klas, wat nu? (PO)

Datum & tijd: 10 oktober 2019, 19:30 - 21:00 uur

Jij bent niet de enige en de eerste met deze vraag! Gelukkig zijn er collega's die al eerder tegen deze vraag zijn aangelopen en ondertussen al veel ervaring hebben opgedaan. Dit willen ze graag met jouw delen en 'het wiel opnieuw uitvinden' is dus niet nodig!

Lees meer ...


Studiedagen leerkrachtcoach (PO)

Datum & tijd: Maandag 14 oktober 2019, donderdag 20 februari 2020, 8:30 tot 17:30 uur

Anne-Marie van der Horst (Marnix Onderwijscentrum) verzorgt voor de Interne Coördinatoren Opleidingen uit het primair onderwijs een tweetal studiedagen.

Lees meer ...


Training 'Oudergesprekken' (PO & VO)

Datum & tijd: woensdag 13 of maandag 18 november 2019 van 13:00 – 17:00 uur

Voor alle startende én belangstellende docenten uit het PO & VO organiseren wij een zeer leerzame trainingsbijeenkomst 'oudergesprekken'. Deze training wordt - net als voorgaande jaren - verzorgd door onze zeer gewaardeerde trainingspartner Bardo. Voor startende docenten is deze training verplicht!

Lees meer ...


Woordenschat module 3: Woordenschat en begrijpend lezen (PO)

Datum & tijd: Dinsdag 19 november 2019 of donderdag 12 maart 2020, 16:00 - 17:30 uur

Welke fundamenten zijn belangrijk voor begrijpend lezen? Hoe zit het met woordenschat en begrijpend lezen?

Na afloop van deze bijeenkomst van 1,5 uur weet jij hoe je voor, tijdens en na het lezen impliciete en expliciete aandacht kunt hebben voor woordenschat en wat de rol van de kinderen hierbij is.

Lees meer ...


Woordenschat module 4: Woordenschatroutines (PO)

Datum & tijd: Dinsdag 7 januari 2020 of donderdag 2 april 2020, 16:00 - 17:30 uur

In 1,5 uur ga je praktisch aan de slag met allerlei verschillende routines en coöperatieve werkvormen die je in groep 1 t/m 8 kunt inzetten om te werken aan de woordenschatontwikkeling van kinderen. Na afloop ontvang je een set woordenschatroutines om direct in de praktijk te gebruiken.

Lees meer ...


Woordenschat module 5: Grafische modellen (PO)

Datum & tijd: Dinsdag 21 januari 2020 of donderdag 14 mei 2020, 16:00 - 17:30 uur

Hoe werken de hersenen en hoe leren we het beste? Hoe kun je gebruik maken van grafische modellen ter bevordering van de woordenschatontwikkeling van de leerlingen in groep 4 t/m 8? Gedurende 1,5 uur ga je praktisch aan de slag om dit zelf te ervaren en hier mee te oefenen. Na afloop ontvang je lessuggesties voor het werken met grafische modellen.

Lees meer ...


Bijeenkomst 2 - Versterkt taalaanbod (PO)

Datum & tijd: 18 februari 2020, 10:30 - 12:00 uur

De bijeenkomst start een half uur gezamenlijk in het kader van versterkt taalaanbod, vervolgens gaan we één uur uiteen in drie verschillende groepen. In bijeenkomst 2 hebben we de volgende thematafels:

  • Kinderen met Nederlands als tweede taal
  • Gestructureerd taalaanbod in groep 1-2
  • Kennis en vaardigheden van de teamleden vergroten

Lees meer ...


Bijeenkomst 3 - Versterkt taalaanbod (PO)

Datum & tijd: 4 juni 2020, 10:30 - 12:00 uur

De bijeenkomst start een half uur gezamenlijk in het kader van versterkt taalaanbod, vervolgens gaan we één uur uiteen in drie verschillende groepen. In bijeenkomst 3 hebben we de volgende thematafels:

  • Inzet van taalmethodes in groep 4 t/m 8
  • Woordenschatonderwijs in groep 1 t/m 8
  • Leesproblemen en dyslexie

Lees meer ...


Videotraining Prowise Presenter

Datum & tijd: n.v.t.

In deze training leer je de basisfuncties Prowise Presenter -de digibordsoftware van Prowise - te gebruiken. Deze training is gemaakt door onze basisschooldocenten van het Mozaïek.

Lees meer ...


E-learning: Informatiebeveiliging & privacy (IBP)

Als professionals moeten we zorgvuldig en veilig met privacygevoelige informatie omgaan. In deze online Wikiwijs-training van SCOPE leer je de basisprincipes van IBP kennen en toepassen. De training wordt afgesloten met een toets. Na het succesvol afronden van de training ontvang je een certificaat van deelname.

Lees meer ...


Videotraining Touchscreen

Datum & tijd: n.v.t.

De Videotraining is gemaakt door onze eigen docenten. In deze training leer je de basisfuncties van het touchscreen te gebruiken. Deze videotraining is verplicht voor de docenten die de knoppentraining op locatie volgen.

Lees meer ...


G Suite Help

Datum & tijd: n.v.t.

G Suite Help is een gratis online helpcentrum dat bestaat uit Engelstalige instructies. De verschillende G Suite onderdelen worden stap voor stap uitgelegd. Je kunt zelf kiezen met welk onderdeel je begint, waar je instapt en wat je eventueel overslaat.

Lees meer ...