De SCOPE burgerschapsreis
Thema 'Democratische cultuur' (PO, VO en diensten)

dinsdag 18 juni 2024 van 19.00 – 21.00 uur, met (optioneel) vooraf een barbecue om 17.30 uur

De Kiesmannen nemen je mee in hun verhaal over hoe ze sinds 2017 jongeren enthousiasmeren over verkiezingen, democratie, burgerschap en andere maatschappelijke thema’s. Aan de hand van de verschillende lessen die ze hebben geleerd, best practices en overige voorbeelden, laten ze zien hoe je jongeren structureel kan enthousiasmeren, bereiken en betrekken rondom thema’s die te maken hebben met de democratische cultuur.

Dit alles wordt gedaan op een humoristische, entertainende wijze.

Om wat meer te laten zien over hoe dat er in een onderwijssetting uitziet, doen we een korte deep-dive waarbij we wat verder ingaan op het EU scholenprogramma dat we hebben ontwikkeld en geïmplementeerd in aanloop naar de Europese Verkiezingen. Hoe kan je lessen zo inrichten dat jongeren geboeid en aangehaakt blijven rondom democratische thema’s? Hoe vertaal je op een laagdrempelige manier complexe onderwerpen naar behapbare informatie? Welke ingrediënten spelen hierin een rol?


PROGRAMMA

Hieronder vind je het (concept)programma.  Vooraf kun je je aanmelden voor een BurgerschapsBarbecue.  (Aanmelden voor de barbecue kan tot uiterlijk 13 juni.)

Vanaf 19.00 uur is er een inloop met koffie en thee. We starten met het programma om 19.15 uur en ronden deze rond 20.45 uur af met een borrel.

THEMA'S BURGERSCHAP

Het komende jaar bouwen wij aan burgerschap aan de hand van zeven thema's.  Deze worden de tussenstops van onze burgerschapsreis en dit zijn de thema's:

DOELGROEP

Lesgevend personeel en belangstellenden vanuit het OOP en diensten. We hebben maximaal plek voor maximaal 300 personen, dus wees er snel bij! Vooraf kun je eventueel ook nog mee doen aan onze BurgerschapsBarbecue.

DE KIESMANNEN OP YOUTUBE

De Kiesmannen maken producties over politiek & democratie rondom verkiezingen en Europa. Door het organiseren van grote interactieve shows, en het maken van campagnes en podcasts, enthousiasmeren en informeren ze een groot jong publiek over maatschappelijke thema’s en verkiezingen.
 

Bekijk meer video's op het Youtube-kanaal van De Kiesmannen  ↗  of kijk op dekiesmannen.nl

LinkedInYouTube

LOCATIE & TIJD

Locatie: Groene Hart Rijnwoude, Sportparklaan 4, 2391 AX Hazerswoude-Dorp

Datum: dinsdag 18 juni 2024 van 19.00 – 21.00 uur (optioneel van 17 - 19 uur  een BurgerschapsBarbecue)


PAK JE KOFFER EN MELD JE AAN