De SCOPE burgerschapsreis
Thema 'Vrijheid en Gelijkheid' (PO, VO & diensten)

dinsdag 1 oktober 2024 van 19.00 – 21.00 uur

Zoeken naar gelijke kansen binnen een schoolcultuur met groeiende verschillen

Onderwijssocioloog Iliass El Hadioui schetst drie trends die direct invloed hebben op de kansenongelijkheid in het klaslokaal. Hij laat vervolgens zien, op basis van het grootschalige onderzoeksprogramma van De Transformatieve School, dat het keren van deze trends vraagt om een collectieve reflex vanuit het professionele team. Kansengelijkheid, kwaliteitsverbetering en werken aan basisvaardigheden binnen het onderwijs vereisen een mentale shift bij leerlingen en professionals, en daarmee een verbetercultuur.

Deze pagina wordt in de loop van de tijd aangevuld met actuele informatie.

BIOGRAFIE

Stads- en onderwijssocioloog Iliass El Hadioui is als wetenschappelijk docent verbonden aan de Department of Psychology, Education and Child Studies van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Verder is hij programmaleider binnen het cultuurveranderings -en professionaliseringsprogramma De Transformatieve School. Hij is als onderzoeksleider van het programma Transformaties in het Grootstedelijk Onderwijs bovendien verbonden aan de afdeling Sociologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam en is tevens gastwetenschapper aan de Universiteit van Antwerpen.

LinkedIn

PROGRAMMA

Hieronder vind je het (concept)programma. Vanaf 19.00 uur is er een inloop met koffie en thee. We starten met het programma om 19.15 uur en ronden deze rond 20.45 uur af met een borrel.

DOELGROEP

Lesgevend personeel en belangstellenden vanuit het OOP en diensten.

THEMA'S BURGERSCHAP

Het komende jaar bouwen wij aan burgerschap aan de hand van zeven thema's.  Deze worden de tussenstops van onze burgerschapsreis en dit zijn de thema's:


* Deze tussenstops zullen we in een nog nader in te vullen volgorde aan doen. 

LOCATIE & TIJD

Locatie: P.C.B.S. De Fontein, De Oude Wereld 52, 2408 JV Alphen aan den Rijn

Datum: woensdag 1 oktober 2024 van 19.00 – 21.00 uur

PAK JE KOFFER EN MELD JE AAN