Ontdek ChatGPT: Leerzame inzichten voor iedereen in het onderwijs! (PO, VO & diensten)

woensdag 24 april 2024 van 16.00 uur tot 17.40 uur

April 2024 staat wat betreft burgerschap in het teken van 'Digitaal samenleven'. ChatGPT en andere AI-tools zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ook jouw leerlingen maken waarschijnlijk regelmatig gebruik van deze hulpmiddelen. 

Heb je zelf weinig tot geen idee wat je leerlingen en jij hiermee kunnen doen? Dan is onze informatieve training over ChatGPT precies wat je nodig hebt! We nodigen je uit om met ons mee te gaan op een verkenning van ChatGPT, met een kritische blik op zowel de voordelen als de uitdagingen van deze krachtige technologie in het onderwijs.

Mohammad Al Hariri (docent Groene Hart Lyceum) neemt je in deze bijeenkomst mee in een kennismaking met ChatGPT en hij gaat daarnaast ook kort in op andere AI-toepassingen zoals Google Gemini.

INHOUD VAN DE TRAINING

🤖 Wat is ChatGPT? Leer alles over de intrigerende technologie achter ChatGPT en begrijp hoe dit systeem natuurlijke taal begrijpt en genereert. Ontdek de mogelijkheden en overweeg de ethische en praktische aspecten van het gebruik van ChatGPT in de klas. 

🆓 De gratis en de betaalde Versie Wat zijn de Verschillen? We bekijken grondig de verschillen tussen de gratis en betaalde versies van ChatGPT. Hoewel de gratis versie toegankelijk is, zullen we ook de beperkingen bespreken en de overweging van kosten in het licht van de educatieve voordelen behandelen.

🔒 Privacy en ChatGPT  Waarop Moet je Extra Letten? Veiligheid en privacy zijn essentieel. Tijdens deze training bespreken we de privacyoverwegingen en geven we tips over hoe je de persoonlijke gegevens en privacy van leerlingen kunt waarborgen bij het gebruik van ChatGPT.

👩‍🏫 Hoe kun je het als docent gebruiken? Ontdek diverse toepassingen van ChatGPT in het onderwijs en leer hoe je deze technologie kunt integreren in je lesplannen en instructiemethoden. We bespreken de voordelen van individualisatie en benadrukken de rol van de docent als gids in dit proces.

🧒 Hoe kun je leerlingen hiermee leren om gaan? Bekijk kritisch hoe ChatGPT kan helpen bij het ontwikkelen van digitale geletterdheid en kritisch denken bij leerlingen. Maar we zullen ook de uitdagingen bespreken, zoals het voorkomen van overmatig vertrouwen op AI-antwoorden.

🕵️‍♂️ Zijn er manieren om het werk van ChatGPT te herkennen? We zullen samen methoden verkennen om het werk dat met behulp van ChatGPT is gemaakt, te identificeren. Dit omvat het bewaken van originaliteit en het voorkomen van mogelijke academische onregelmatigheden.

Schrijf je vandaag nog in voor onze informatieve training over ChatGPT en ga de diepte in met deze transformerende technologie. We nodigen je uit om met ons mee te denken over de kansen en uitdagingen die ChatGPT in het onderwijs met zich meebrengt. Samen zullen we een goed geïnformeerde en verantwoordelijke benadering van AI in het onderwijs bevorderen. Schrijf je nu in! 🚀

~De bovenstaande teksten zijn gegenereerd door ChatGPT

LOCATIE & TIJD

Locatie:  CSG Groene Hart, vestiging Lyceum, Tolstraat 11, 2405 VS, Alphen aan den Rijn, lokaal 126

Tijd: 16.00 - 17.40  uur

Datum: 24 april 2024

DOELGROEP

Alle belangstellenden in het PO en VO

AANMELDEN

Via het onderstaande formulier kun je je aanmelden.  Meedoen is meestal kosteloos, maar niet vrijblijvend. Onze trainingen worden met zorg en enthousiasme voorbereid, kortom er wordt veel tijd en geld in gestoken. Daarom gaan we ervan uit dat je (op tijd) aanwezige bent. Mocht je ziek zijn of door een andere reden écht niet kunnen komen, dan horen wij dat graag zo spoedig mogelijk! Misschien kan iemand anders jouw plek innemen.

Als het tijdstip botst met andere werkzaamheden, overleg dan even met je leidinggevende.